Sylwester w Szczecinie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest łatwe. Ale załóżmy, że firma ma własne zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi posiadać w menu.



Oczywiście na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednakże przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, niemniej jednak postne. Pierwszym i najistotniejszym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go również przygotować pieczonego, grillowanego lub smażonego, niemniej jednak trzeba pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im w dodatku potraw zimnych, tym całkiem dobrze. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa na przykład. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami - na przykład. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może mieć barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub przykładowo. zupę grzybową bądź również krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być także wyposażona w opłatek, soki oraz ciepłe napoje - kawę i herbatę w przynajmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną oraz prawdziwą i herbatę np. czarną i zieloną. Warto również pamiętać o słodkościach - o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach , a ponadto słodyczach. Taka wigilia na pewno będzie bardzo udana.
Źródło: Gdzie na sylwestra Szczecin.